Avrupa Türkiye’nin birinciliğini açıkladı

AB Yoksulluk İstatistikleri 2024 Yılına Göre Yayımlandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB’nin 2024 gelir ve yaşam koşulları istatistiklerini açıkladı. 2023’e göre yoksulluk riski altındaki nüfusun yüzde 16.2 seviyesinde sabit kaldığı belirtilirken, 2025 tahminleri yüzde 16.1’e düştü.

AB, geçen yılki yoksulluk oranını korurken Eurostat, Türkiye’nin yoksulluk riski açısından dikkat çektiğini belirtti.

AVRUPA TÜRKİYE’NİN YOKSULLUK LİSTESİNDE BİRİNCİLİĞİNİ AÇIKLADI

Eurostat’ın verilerine göre, AB’ye üye 29 ülke arasında en az yoksulluk oranına sahip ülkeler Çekya (%9.5), Belçika (%11.5) ve Danimarka (%11.6) olarak sıralandı. En yüksek yoksulluk oranına sahip ülkeler ise Türkiye (%22.6), Bulgaristan (%21.7) ve Letonya (%21.6) olarak belirlendi.

AB’de yoksulluk riski altındaki nüfus oranı %16.2 iken, Euro Bölgesi’nde bu oran %16.6 olarak kaydedildi. Türkiye’de ise yoksullukla mücadele eden nüfusun sayısı 18 milyon 675 bin olarak açıklandı.

GELECEĞİMİZ RİSK ALTINDA

15-24 yaş arası genç nüfus üzerinde yapılan araştırmada AB’de yoksulluk riskinin %21.4, Euro Bölgesi’nde ise %21.7 olduğu görüldü.

Lüksemburg (%32.7), Norveç (%29.7) ve Bulgaristan (%26.6) en yüksek genç nüfus yoksulluğuna sahip ülkelerken, Slovenya (%9.3), Kıbrıs (%11.1) ve İrlanda (%11.3) en düşük yoksulluk riskine sahip ülkeler olarak belirlendi.

Türkiye ise genç nüfus üzerindeki yoksulluk riskiyle AB ve Euro Bölgesi ortalamalarının üzerinde (%21.2) yer alıyor. Türkiye’de toplam genç nüfusun %15.4’ü yoksulluk riski altında bulunuyor.

Related Posts

Dev bankadan faiz indirimi ve enflasyon tahmini!

Morgan Stanley, Türkiye’de enflasyonun yaz aylarında hızla düşeceğini öngörüyor. Faiz indirimlerinin temmuz ayında başlayacağı tahmin edilirken, merkez bankasının parasal sıkı duruşu devam edecek. Ekonomide likidite yönetimi ve enflasyon hedefleri önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Zamlar yağmur gibi yağmadan son çıkış! Erdoğan o yetkisini kullanacak mı?

TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyatları (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) gerçekleşen haziran artışlarıyla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve buna bağlı maktu vergi artışları da ortaya çıktı. Mevcut tarife listelerine göre hesaplanan bu maktu artışları uygulamaya koymama, sıfırlama, yüzde düşürme ya da yüzde 50 artırma yetkisi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da.

Uzmanlar enflasyon verilerini değerlendirdi

Uzmanlar, haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış TÜFE’nin ılımlı seyrettiğini ve enflasyondaki yavaşlamanın faiz indirimi beklentilerini güçlendirdiğini belirtti.

Ara zam faturaya yapıldı

Dar gelirliye enflasyonla mücadele bahanesiyle ara zammı çok gören iktidar doğalgaza ise yüzde 24.6 oranında zam yaptı. Zamla beraber emeklinin asgari ücretlinin geçim derdi büyüyecek, tenceresi kaynamayacak.

Fed’in faiz kararı öncesi istihdamda şok düşüş

New York borsası, beklenmeyen istihdam verisinin etkisiyle haftanın işlem gününe düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,09 azalarak 44.455,66 puana, S&P 500 yüzde 0,07 azalışla 6.193,88 puana ve Nasdaq yüzde 0,09 düşüşle 20.184,37 puana …

Hakan Kara’dan faiz ve doğalgaz yorumu: ‘Fiyatı yüzde 149 artırıldı’

Prof. Dr. Hakan Kara doğalgaz fiyatlarındaki sert artışa dikkat çekti. Faizlerin yüksek olmasına rağmen enerji maliyetlerindeki yükseliş sürüyor. Bu durum halkın alım gücünü olumsuz etkiliyor.