Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

TCMB’nin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri Açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

Verilere göre, 18 Nisan tarihi itibarıyla TCMB’nin brüt döviz rezervleri, 3 milyar 702 milyon dolarlık bir azalışla 64 milyar 305 milyon dolara düştü. Önceki hafta, 11 Nisan’da brüt döviz rezervleri 68 milyar 7 milyon dolar seviyesindeydi.

Aynı dönemde altın rezervleri ise 2 milyar 770 milyon dolarlık bir artışla 79 milyar 482 milyon dolardan 82 milyar 252 milyon dolara yükseldi.

Bu durumda, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya kıyasla 931 milyon dolarlık bir azalışla 147 milyar 488 milyon dolardan 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Related Posts

Borsa günü yatay seyirle tamamladı

Bankacılık hisseleri günü düşüşle tamamladı

Kadın Girişimciler Fuarı Erzincan’da Sona Erdi

Erzincan’da düzenlenen Kadın Girişimciler Fuarı, 40 kadının el emeği ürünleriyle büyük ilgi gördü.

Tayvan işsizlik oranlarında 25 yıllık rekor

Tayvan’da Haziran 2025 itibarıyla mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 3.34 olarak açıklandı. Bu oran, ülkede Kasım 2000’den bu yana kaydedilen en düşük işsizlik oranı olarak dikkat çekiyor. Tayvan İstatistik Bürosu tarafından …

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Altın mı gümüş mü almalı? Kasım ayını işaret eden İslam Memiş’ten kritik yorum

Altın, yüzyıllardır yatırımcılar için en güvenilir varlık olarak kabul ediliyor. Jeopolitik krizler, savaşlar ve enflasyon endişeleri gibi faktörler altına olan talebi canlı tutuyor. Ancak son dönemdeki dalgalı seyir ve belirli direnç noktalarını …

Perakende devleri bir bir kapanıyor: İflaslar peş peşe geldi, 700 mağazası kapandı

Perakende sektörü, son iki yılda art arda gelen iflaslar ve kapanan mağaza zincirleriyle büyük bir dönüşüm süreci yaşıyor. Artan enflasyon, kira maliyetleri, borç faizlerindeki yükseliş ve perakende hırsızlıkları, sektörde çok sayıda büyük markanın kapanmasına neden oldu.